Inmiddels hebben we een multifunctioneel muzikaal en cultureel centrum aan Muziekcentrum Westerveld waar van alles te beleven is. Vindt u het leuk meer over het ontstaan te weten en waar we nu zijn? Lees maar verder…..

Het ontstaan vanuit de slagwerkpraktijk

Het muziekcentrum is ontstaan uit de privé slagwerkopleidingspraktijk van Michiel Gerringa, Sla-Je-Slag. Zijn privépraktijk begon met alleen slagwerklessen in november 2002 te Ruinerwold onder de naam “Regionaal Opleidingscentrum Concertslagwerk”. Hij vestigde zich in september 2006 op het bedrijvenpark De Wringen in Dieverbrug en begon onder de nieuwe naam “Sla-Je-Slag”. Na een jaar lesgegeven te hebben in noodunits kon in september 2007 het nieuw gebouwde pand in gebruik genomen worden.

Sterke uitbreiding tussen 2008 en 2011

Naast de sterke groei van de slagwerkafdeling, kwam ook steeds meer vraag naar andere instrumenten. Ten gevolge hiervan breidt het muziekcentrum uit met de volgende instrumenten:

Vanaf het moment dat de pianolessen erbij kwamen werd de naam “Muziekcentrum Westerveld” in het leven geroepen.
De naam Sla-Je-Slag hoort nu alleen nog bij de door Michiel Gerringa opgerichte slagwerkgroepen, welke nu (ondanks de nauwe connecties met het muziekcentrum) een losstaande muziekvereniging is.

Verdere uitbreiding in 2011

Seizoen 2012/2013

breidt het docententeam verder uit. Ook worden er dit seizoen viool lessen geven.
Daarnaast wordt de blaasafdeling opgestart, er wordt begonnen met het geven van saxofoon lessen.

Seizoen 2013/2014

breidt de blaasafdeling verder uit en wordt het ook mogelijk om lessen te nemen op  klein koper (trompet, cornet of bugel). Ook wordt het aantal workshops uitgebreid. In dit seizoen wordt het muziekcentrum ook een erkend stage adres voor leerlingen van de MBO opleiding “Artiest Muziek”.

Seizoen 2014/2015

hebben de eerste leerlingen voor dwarsfluit en cello zich aangemeld. Daarnaast wordt begonnen met de cursussen en workshops “digitale muziek“, ook wel Sounddesign. Hiermee worden ook de “digitale musische snelwegen” geïntroduceerd binnen het muziekcentrum.

Seizoen 2015/2016

wordt, mede door de doorgevoerde investeringen op het gebied van licht- en geluidstechniek, doorgepakt met het opzetten van meer activiteiten in de grote zaal van het muziekcentrum. Meerdere concerten, voorstellingen en optredens worden een feit!

Seizoen 2016/2017

gaat het muziekcentrum, mede dankzij de subsidie “Impuls Muziekonderwijs”, van 2016-2019 muzieklessen geven in de groepen 5 en 6 van “De Storkschool”, de openbare school in Dwingeloo.

Seizoen 2017/2018

maakt de educatie-afdeling een verdere professionaliseringsslag op het gebied van docenten, management en ander personeel (voornamelijk in techniek). Hierdoor blijft MCW de verdere leerlingengroei aankunnen.
Binnen de theaterafdeling komen ook steeds meer activiteiten op het pad van MCW. Niet alleen intern (zoals concerten en voorstellingen), maar ook extern. Er is vooral veel vraag naar de meercamera videoregistraties die het muziekcentrum intern en extern verzorgt.

Toekomstmuziek

Uitbreiding staat het muziekcentrum zeker niet in de weg. Heeft u belangstelling voor een instrument waar wij nog geen les in geven of een andere suggestie, geef het aan ons door!