Marit Broekroelofs,
geboren in het goede jaar 1968,
woont in Huis ter Heide (nabij Assen).
Marit begon op 10-jarige leeftijd met cellolessen aan de Muziekschool in Dieren. Gedurende de jaren daarop speelde ze met veel plezier bij grote opera- en symfonieorkesten.

Marit heeft vele cursussen, seminars en masterclassen gevolgd in Nederland en daarbuiten. Ze bekwaamde zich in barokinterpretatie, barokoratorium en basso continuo.

Ze studeerde cello aan de Schumann Akademie en deed de laatste fase didactiek, pedagogiek en methodiek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ze geeft wekelijks celloles bij de Celloschool Assen (voorheen Het Strijkersgilde).

Marit is naast haar werk bij Muziekcentrum Westerveld artistiek en zakelijk leider van het Margaretha Consort, een internationaal barokensemble waar zij zelf barokcello en viola da gamba speelt. Daarnaast werkt ze als freelancer regelmatig en met plezier mee aan concerten van oude muziek in Noord Nederland.

Ieder concert, iedere les, het draagt allemaal bij aan muzikale hoogtepunten!
Marit houdt heel erg van dropjes, witlof met ham en kaas, de Italiaanse keuken en de Franse. En, ze drinkt graag een goed glas wijn.

Eigenlijk lust ze ongeveer alles, maar als je écht wilt weten wat er niet in gaat: Krentenwegge, roggebrood en watergruwel.

Marit vindt naast haar werk als musicus heel veel dingen interessant: musicologie, filosofie, theologie, geschiedenis, literatuur, taalkunde, Latijn …

Dingen die ze ooit nog wel eens zou willen leren: trombone en slagwerk spelen.