Michiel Gerringa,
geboren in Zuidbroek, nu wonende in Dieverbrug,
viert zijn verjaardag op 2 maart.
Michiel begon al op jonge leeftijd met het “lopen achter de muziek aan”. Hij bracht zijn tijd als amateur slagwerker door bij de “muziekvereniging Oosterbroek” en volgde slagwerklessen aan de regionale muziekschool.

Op de conservatoria van Groningen en later Zwolle volgde Michiel de opleidingen slagwerk en hafabra-directie met praktische bijvakken drums, piano en trombone.

Sinds zijn 18e is Michiel bezig met het geven van slagwerkles, dirigeren en ondernemen. Hij is dan ook erg trots op de Sla-Je-Slag slagwerkgroepen en Muziekcentrum Westerveld, twee onderdelen die hij zelf uit de grond stampte. Ondanks dat, door tijdgebrek, het lesgeven en dirigeren de laatste jaren vooral binnen de deuren van het muziekcentrum plaats vindt, volgt hij nog steeds nauw de verenigingen muziekwereld.

Voor het verenigingsleven zette hij zich onder andere in vanuit zijn functies binnen de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie). Daar oefende hij functie uit binnen het regionale bestuur van de provincie Drenthe, landelijk binnen de FederatieRaad en als inhoudelijk deskundige binnen de Show/Mars/Percussie (SMP) sector.

Naast voorgenoemde is Michiel actief als examinator/gecommiteerde tijdens landelijke slagwerk-examens en als jurylid tijdens slagwerk podium concoursen.

Muzikale hoogtepunten zijn ongetwijfeld de vele NK titels die met slagwerkgroepen behaald zijn. Ook zijn conservatorium afstudeerconcert beschouwt hij nog steeds als een hoogtepunt. En zeker ook de optredens met hoofdrolspelers van de musical Tarzan en het spelen voor Willem-Alexander en Maxima waren erg leuke muzikale momenten!
Michiel houdt van cocktails (heeft zijn eigen complete cocktailbar) en vooral zoete drankjes (likeuren etc.). Michiel lust alles en is een goede eter, maar moet toegeven dat hij geen fan is van tortellini.
Bezig zijn met elektronica en techniek vindt Michiel erg leuk. Hij houdt zich dan ook in de (schaarse) vrij tijd bezig met verdieping in kennis over audio/geluidstechniek en showverlichting. Computers zijn hem ook niet vreemd (Apple fan !) en daarbinnen is vooral het bouwen en programmeren van websites een leuke hobby.

Aangezien Michiel ook iets van een hobby wil hebben dat hij niet indirect toch weer toe kan passen binnen het muziekcentrum, is hij in 2015 begonnen met het nemen van helikopter vliegles! Ooit een brevet halen? Geen idee, over 10 jaar misschien…

Kijk eens bij onderstaande:
– Het legendarische optreden op het NK slagwerkgroepen van The Olympic Spirit met een toegevoegd strijkersensemble.