Nelson Petter, geboren  in Sawantwadi, India,
nu wonende in Steenwijk,
viert zijn verjaardag op 6 februari.
Nelson kreeg in 1988 op zijn 11e verjaardag van zijn ouders een cassettedeckje en een pick-upje voor zijn verjaardag. Naar aanleiding van de Minimixen van Ben Liebrand bij Veronica Radio in het programma Curry & Van Inkel alsook de mixen van de Bond Van Doorstarters bij de Soulshow van Ferry Maat bij de Tros, begon Petter al snel zelf ook met platen en bandjes te “pielen” en “klieren” zoals hij dat zelf noemt. Al gauw maakte alles plaats voor een uitgebreidere set apparatuur met o.a. mengpaneel en CD Spelers met pitch control en stond hij op 13 jarige leeftijd al te draaien voor publiek op school,- en schuurfeestjes alsook campings en horeca gelegenheden in Giethoorn, waar hij tot zijn 18e zijn jeugd heeft doorgebracht.
In ’95 verliet Petter het ouderlijk huis om in Steenwijk samen te gaan wonen met zijn huidige vrouw. In de starterswoning werd direct een ruimte ingericht als studio vanwaaruit hij zijn mixen en producties maakte.
Overdag was hij werkzaam bij Nieuws TV.
In 2000 werd de starterswoning ingeruild voor een grote eensgezinswoning met aangebouwde studio op de 2e etage van hun woning. Uitgerust Synthesizers, Macs met Logic Audio en DJ apparatuur. Petter realiseerde in deze tijd vele projecten voor o.a. Nike, ABN-Amro, Rabobank.
Muzikale hoogtepunten zijn ongetwijfeld zijn 10 minuten durende muziekproductie voor de sluitings ceremonie van de 2018 Olympische winterspelen in Pyeongchang, Zuid-Korea waar hij samen met Martin Garrix de enige Nederla.
En juli 2019 op het 40.000+ festival Down The Rabbit Hole waar ook Grace Jones en Underworld o.a. op dat moment op traden en natuurlijk het sinds een aantal jaren hosten van de Pleasure Weiland area op het Dicky Woodstock Festival.
Hoe kan het ook anders, Indiaas eten is favoriet bij Nelson. Gelukkig deelt hij deze liefde voor de Indiase keuken met zijn hele gezin.
Zijn vrouw en kinderen zijn zijn hobby, samen op pad om leuke dingen te doen met zijn gezin is voor Nelson het leukste wat er is.
Voor meer info over Nelson kun je terecht op zijn Facebook pagina : facebook.com/nelsonpetter en op zijn site www.nelson.dj