Rob de Vries,
geboren in Hilversum en nu wonende te Nijmegen,
viert zijn verjaardag op 16 april.

Rob de Vries kreeg al vanaf zijn 5e levensjaar pianoles. Maar, in tegenstelling tot wat je zou vermoeden studeerde hij de eerste twee jaren van zijn conservatoriumstudie geen piano, maar…. klassiek slagwerk.
Daar kwam Rob eigenlijk tot de ontdekking dat klassiek niet helemaal “zijn ding” was. Al tijdens zijn studie speelde hij toetsen in de Molukse popgroep “Cheyenne”. Na Cheyenne heeft hij ongeveer 18 jaar jaar lang beroepshalve als toetsenist in drie verschillende allround bands gespeeld, waarin hij nagenoeg elke denkbare Nederlandse artiest begeleid heeft.
Na deze periode kwam Rob als freelance audiotechnicus bij RTL Nederland terecht. Momenteel bestaat Rob’s werk uit de combinatie van werkzaamheden als audiotechnicus (live en studio) en het lesgeven op piano, keyboard en synthesizers.

Het eerste grote muzikale hoogtepunt was volgens Rob het behalen van de tipparade met een single van Cheyenne. Spelen in het voorprogramma van Bread was ook zeker een hoogtepunt, net als optreden in Paradiso. Maar, ook de medewerking muzikaal verlenen aan een koffieconcert met Lee Towers mag zeer zeker genoemd worden.
‘s Nachts mag je Rob gerust wakker maken van een lekkere Indische maaltijd. Maar, kom heb niet aan met tuinbonen en Franse kazen!
Muziek maken, componeren en opnemen. Daarnaast verslind hij de Engelse detectives zoals Frost, Midsummer Murder etc. en leest hij graag muziek vakbladen.