Rosan Asmussen,
wonende in Groningen,
viert haar verjaardag op 30 november.

Rosan Asmussen groeide op in een huis vol instrumenten. Allemaal keken ze haar vol verwachting aan maar de basgitaar was toch écht wel de parel! Haar vader richt zich op het bouwen en afstellen van gitaren en daar voelt ze zich dan ook altijd al erg thuis.
Na een duet met Alain Clark in 2014 volgde de theatertour ‘Irisistible’ met The Voice-winnares Iris Kroes en heeft Rosan haar naam gevestigd wereld van muziek. Met alleen een basgitaar op haar rug reisde ze in 2017 in haar eentje naar Afrika voor haar debuutalbum. In Mozambique en Zuid-Afrika heeft ze het album opgenomen samen met lokale muzikanten. Er staan nog allerlei verre bestemmingen in de agenda van Rosan en dit is allemaal te volgen op haar site www.rosanasmussen.nl
In hartje Groningen houdt ze zich bezig met het organiseren en leiden van jamsessies waar ze muzikanten uit de hele wereld bij elkaar weet te verzamelen. Geïnspireerd door bassisten als Richard Bona, Francis Rocco Prestia en Jaco Pastorius heeft ze de essentie van groove weten te vertalen in allerlei formaties waarin ze speelt.

Wanneer je de essentie van de groove te pakken hebt en deze samen met andere muzikanten weet over te brengen.

Met haar Indonesische roots is ze opgevoed met ‘pedis’ en kruidenrijk eten. Interessant zijn de lokale hapjes op de hoeken van de straten in verre landen!

  • Reizen naar de verste landen en daar de muziekcultuur ontdekken
  • Jamsessies (vrij spelen!)
  • Hiking, mountainbiken, hardlopen, free-style-skiën en excursies leiden
  • Uitdagingen aangaan! Want leren houdt nooit op