Drummer Rik Popken (Diever) heeft de 3e editie van Westerveld Got Talent gewonnen.

Met de vertolking van drummen op muziek van de “Super Mario Theme” wist hij de 1e prijs mee naar huis te nemen. Rik Popken drumt in de bands van Stad en Esch Diever en “The Westerfields”, een van de bandcoachbands van Muziekcentrum Westerveld. Rik drumt al een jaartje of 6 en maakte na een korte periode van pianoles toch de switch naar het drummen. Rik volgde de afgelopen jaren drumlessen bij Michiel Gerringa binnen Muziekcentrum Westerveld en speelt daarnaast ook in het jeugdslagwerkensemble van de Dieverbrugse slagwerkgroepen “Sla-Je-Slag”.

Juryleden Erik van Schelven (wethouder van o.a. cultuur), Mandy Mekkelholt (dansdocente) en Michiel Gerringa (eigenaar en drumdocent Muziekcentrum Westerveld) vormden de jury en hadden het niet gemakkelijk om tot een goed besluit te komen wie er met de 3e, 2e en 1e prijs vandoor zouden gaan. Daarnaast was het de eer aan de jury ook een “stimuleringsprijs” uit te reiken.
Kim Dijkstra (sport en cultuurcoach binnen de gemeente Westerveld) was eindverantwoordelijke voor de organisatie van WGT.

De 2e prijs ging naar “Moderne dansgroep DOS”, de 3e prijs ging naar Zangkoor “Notice”.
De Stimuleringsprijs ging naar de blazersgroep “jUDIor”.