We geven les op houten blaasinstrumenten.
Hieronder vallen bijvoorbeeld saxofoon, klarinet en dwarsfluit.

Weet je nog niet welk blaasinstrument je leuk vindt? Schroom dan niet contact met ons op te nemen en eens iets te proberen.

Saxofoon, klarinet en dwarsfluit

Docent: Ruud Splinter
Lesmoment: woensdag
Aantal lessen: 35 per seizoen, tussentijds instromen mogelijk
Lesduur en frequentie: vanaf 20 minuten per week
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Tarieven: zie onze lespakketten- en tarievenpagina

Aanvullende informatie

Elke instrument dat gerekend wordt tot de zgn. houtblazers heeft zijn eigen karakter. De saxofoon is bijvoorbeeld een instrument waar je snel een goedgeluid uit kan krijgen en is daarom zeer populair. Mede omdat je ook kan beginnen op een sopraan in plaats van een alt model, kan je op jonge leeftijd dit instrument al goed vasthouden.

Dwarsfluit is ook zeker een uniek instrument. De klank ontstaat door te blazen over een klankgat. Toch is het spelen op een dwarsfluit in het begin best lastig. Het duurt even voor je er een mooie klank uit kan krijgen (veel oefenen :-)) en, je moet natuurlijk wel de fluit met je armen de hele tijd horizontaal omhoog houden!

De klarinet heeft toch weer een hele andere klank dan de sax en de fluit. Een mooi instrument, zo met zijn zwarte body en zilverkleurige kleppen. En, een mooi warme klank. Wil je later misschien spelen in een harmonie of symfonie orkest, dan zullen ze heel blij zijn met jou als klarinettist!

Voor aantrekkelijke prijzen kan je een instrumenten huren via het muziekcentrum, waardoor je er dus niet direct eentje hoeft aan te schaffen. Voor meer informatie kan je bij de administratie terecht.

Ik wil me aanmelden