Docenten: Rob de Vries en Wilma Sijbrandij
Lesmomenten: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Aantal lessen: 35 per seizoen, tussentijds instromen mogelijk
Lesduur en frequentie: vanaf 20 minuten per week
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Tarieven: zie onze lespakketten- en tarievenpagina


Aanvullende informatie

Bij ons kan je terecht voor klassieke pianolessen, maar ook voor het spelen op elektrische piano en keyboard. Welke richting je ook kiest, het bespelen van de witte en zwarte toetsen is altijd leuk! Het leuke is dat je zelfs per seizoen kunt kiezen waar je je in wilt verdiepen; het leren lezen van noten, werken met akkoorden of opdoen van kennis over alle technische mogelijkheden van je keyboards.

Bij klassiek piano leer je piano spelen waarin het noten lezen centraal staat. Je bent veel bezig om al je 10 je vingers te laten werken en speelt veelal van bladmuziek. Improviseren en akkoordenleer is ook een onderdeel van de opleiding, maar is ondergeschikt. Je wordt als het ware opgeleid met het einddoel concertpianist te worden.

Bij lichte muziek piano ofwel toetsen en keyboards staat het werken met akkoorden uiteindelijke centraal. In het begin zal je uiteraard ook veel bezig zijn met noten lezen, maar later in de opleiding maakt dit plaats voor het leren improviseren, jezelf of anderen begeleiden op piano of keyboard en het spelen in een band.

Twee keer per jaar organiseren we leerling presentatie avonden waarop je kunt laten zien wat je geleerd hebt in het afgelopen half jaar.

Ben je op zoek naar iemand die je piano kan stemmen? Dan verwijzen we je graag door naar ons vaste contact, René Zwezerijnen van Zwezerijnen pianotechniek te Beilen.
Ben je op zoek naar een keyboard, piano of synthesizer, dan kan je informatie en advies inwinnen bij de muziekcentrum administratie of je docent. Wij kunnen alle merken piano’s, keyboards en synthesizers aan je leveren.

Ik wil me aanmelden